Wednesday, 20 June 2018

Nak buat Giveaway La..

Teks: As Samsudin
Foto: Carian Google



NAK BUAT GIVEAWAY LA...

ADA YANG NAK JOIN KE?

FIRST TIME NAK TRY BUAT NIH... Dah lama teringin sebenarnya tapi tak ada idea nak buat macamana...

UOLLS NAK HADIAH APA?

CER CITER...

Much💗,

Friday, 9 March 2018

Wonderful March Giveaway by Raydah Alhabsyi

[Sumber: www.raydahalhabsyi.com]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Klik banner untuk join :)

Much💗,

Cash Giveaway by FarhanaJafri

[Sumber: www.farhanajafri.com]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hai semua...
Ni pun best juga ni... jom ler ramai2 kita join :)


Klik banner untuk join yea :)

Much💗,

Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends

[Sumber: www.leaazleeya.com]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hai semua...
Jom join GA yg best ni. Hadiah meletop kebaboom kan...

Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends

Klik banner untuk join ya :)

Much💗,

Thursday, 8 March 2018

Happy International Women's Day

Teks: As Samsudin
Foto: Carian Google & Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Happy International Women's Day.
When Women Support Each Other, Incredible Things Happen.



Be Happy,
Be Bright,
Be you!



Thanks #JLL #intel
#pressforprogress

Much💗,

Thursday, 22 February 2018

D' Rauna Gallery - It's A Home Mini Library

Teks : As Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


D'Rauna Gallery
~it's a home mini library~

Sudah lama mini library tidak beroperasi. Ya... hampir dua tahun lamanya, kosong dan terbiar sepi. Tapi kini perasaan nak meriahkan balik semakin berkobar-kobar. Sudah pasti tujuan utamanya di samping untuk masyarakat setempat, ianya adalah untuk kepuasan diri sendiri. 

Saya dan buku tidak dapat dipisahkan?

Ya, tapi itu dulu. Sekarang ni sudah terpisah jauh, banyak cabaran dan dugaan yang memisahkan kami. Namun walau apa jua, semangat untuk kembali bersatu masih ada. Dan harapan moga hasrat ini akan terlaksana. Sedikit masa lagi...

Sempena semangat baru ni, terfikir juga nak tukar nama. D' Rauna Gallery seakan tidak releven kerana tidak menonjolkan imej buku. Dulu letak nama tu sebab nak buat galeri untuk pelbagai koleksi. Galeri D' Rauna kekdahnya. Tapi kini nak fokus untuk library saja. So kita tukarlah erk.

Nama apa yang sesuai ya?

Kalau uolls ada cadangan, dialu-alukan :)

Okay, sampai sini dulu. Jumpa lagi next entri.

Much💗,

Thursday, 15 February 2018

Ada Untukmu - Nubhan

Teks: As Samsudin
Sumber: Youtube

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

[Ada Untukmu]

Sedih dan sayu...
itu yang terasa bila dengar lagu ni dinyanyikan Dia.
tergambar ketulusan dan kasih sayangnya...
kerinduannya...
padaku...

Cewahh... nak berjiwang lak :)

Saja jew... kihkihkih...

Jom kita layan..


Ada Untukmu

Di sana pungguk menanti
mengharap bulan membalas rindu di hati
di sini aku berdiri
menunggu penuh dengan kesabaran

Tanpa manis madah
janji yang puitis
tuk persembahan
hanya ketulusan 
sekeping hati suci

Aku
berikan kasih
kalau itu yang kau mahu dariku
Aku
berikan cinta
untuk membahagiakan harimu
Aku
Sayang dirimu
biarpun nafas ku sampai terhenti

Akanku kota janji kita
mendirikan Taj Mahal cinta
seteguh kasih
Shah Jehan kepada Mumtaznya

Terasa indah pabila berdua
semakin tiba saat bahagia
merai cinta kita

Aku
berikan kasih
kalau itu yang kau mahu dariku
Aku
berikan cinta
untuk membahagiakan harimu
Aku
sayang padamu
biarpun nafas ku sampai terhenti

Akanku kota janji kita
mendirikan Taj Mahal cinta
seteguh kasih
Shah Jehan kepada Mumtaznya

#akudankamu


Much💗,