Wednesday, 5 April 2017

SEGMEN KILAT " I NEED NEW BLOGLIST ! "

[Sumber: mellyacrayola.blogspot.my]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Segmen Kilat " I Need New Bloglist ! "
Klik jer kalau nak join. Tutup 10 April yaa :)

Adios!

Monday, 9 January 2017

2017 FIRST GIVEAWAY BY SFRNFZL

[Sumber: realsviors.blogspot.my]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Jom geng kita join GA yang havoc ni. Sebab apa havoc...? Sebab hadiah dia best giler.. hihi... Tak caya...? Klik SINI.


Jangan lupa join tau :)

Adios!

Friday, 6 January 2017

New Year Giveaway by MF

[Sumber: myafarisha.blogspot.my]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Tidak lama lagi sudah hendak masuk tahun 2017.
Mya nak launch New Year Giveaway yang akan bermula hari ini,
14 Disember 2016 - 11 Januari 2017.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah:

Grand Top Referral : RM100

Weekly Top Referral : RM20
(21hb, 28hb, 4hb)

Planner x 2 winners
Topup RM10 x 2 winners
Pouch x 2 winners

*hadiah akan diupdate dari masa ke semasa*


Adios!

1st GA by BAJETciputseleraBESAR

[Sumber: bajetciputselerabesar.blogspot.my]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Klik banner untuk join :)

Adios!

Selamat Tahun Baru 2017

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Carian Google

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

SELAMAT TAHUN BARU GUYS!


Inilah entri pertama di tahun baru 2017. Mungkin agak lewat tapi tak bermakna lewat untuk saya. Amboiii..... ala baru enam hari kan. Masih belum terlewat...

So macam biasa, saya nak ucapkan selamat tahun baru untuk semua pembaca blog saya dan juga kawan-kawan blogger yang lain. Semoga tahun 2017 ini uolls semua akan lebih suksess, lebih bahagia dan hidup lebih bersinar.

Azam?

Azam tahun lepas dah settle ke? Kalau dah tu, alhamdulillah. Yang mana belum tu nampaknya kita kena extend ke tahun ni lah. Ye tak. Ke nak tutup buku dan buat azam baru? Apa-apa pun yang penting kita semua berjaya.

Saya pun nak set azam baru juga. Nak happy, nak kumpul duit banyak-banyak, nak gi travel jauh-jauh dan yang penting sekali nak kuatkan azam dan tekad untuk jadi penulis yang bersemangat waja. Cewahh!!

Okay uolls, jumpa lagi di next entri.

Happy New Year!

Adios!

Saturday, 31 December 2016

Recap 2016

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

[ALHAMDULILLAH]

Esok akan bermulanya hari pertama di tahun baru 2017. Cepat sungguh masa berlalu kan. Entri tahun ni pun masih banyak lagi yang tertangguh. Tapi tak pe, ceq tak kisah... esok-esok ceq update gak. Backdated pun biar la kan... haha...

Bukan apa... tak ada niat nak mengimpreskan orang pun. Jadi kita buat cara kita sajalah. Orang busy katakan. Kan...

Okay, tak mau melalut. Setahun yang telah pun berlalu.... teringin gak nak tengok apa yang saya buat sepanjang setahun ni. Bila difikirkan balik, terasa macam tak ada yang menariknya. Sesuatu yang rutin... ya, itu yang boleh saya katakan.

[WEEKDAY]

Weekday saya bermula Isnin hingga Jumaat. Nak buat apa lagi kan... kerja kerja kerja! Cari duit la beb... tak kerja tak de duit tak leh nak jenjalan. Owh... tu macam perabih duit lak... kan... apa-apa jelah


[WEEKEND]

Weekend sudah pastilah Sabtu dan Ahad kan. Hari yang ditunggu-tunggu. Masa ni lah nak buat macam-macam. Tetap bangun awal macam biasa... tak de nak bermalas-malasan tidur sampai tengahari. Not my habit. Ek.... poyo skit. :D

[JOG, ZUMBA, AEROBIK]

Biasanya, pagi-pagi saya dah keluar pi exercise. Kadang-kadang saya joging, kadang-kadang pi zumba, tapi most of the time saya pi aerobik. Kalau joging dan aerobik tu, satu jam sahaja... kalau zumba tu lebih sikit la.... sweat lebih sikit... Kat mana...? Ikut dan saya saja.... Kulim, Serdang, Seberang Jaya, Penang, Alor Setar... semua boleh...janji view cantik.... 



Geng Aero PSK Jumaat Sabtu & Ahad Dataran Taman Tasik Putra



Geng Zumba MPSP Car Free Morning



Ni lak joging time. Bendang kat Alor Staq... ha nampak tu Gunung Keriang... nice view kan... Saja boh pic awa Nicx.... sebab ensem...kalau tak ensem tak mau boh dah. Hahah~ 

[RUN]

Cerita pasal run ni memang best. Sebab saya akan pi joging, zumba dan aerobik kalau tak ada run saja. Kalau ada run memang alamat tak jumpa lah geng-geng tu semua. Running memang saya utamakan. Kalau dalam sebulan tu tak join run event mana-mana, tu tandanya bulan puasa! Hahahaha....

Tahun 2016 ni jadual run saya memang penuh. Setiap bulan join run event di merata-rata tempat. Sebulan kadang-kadang 2-3 event. Biasa saja kot... orang lain back to back tiap-tiap minggu kot. Saya tak la extreme sampai camtu. Mau pengsan den...


Dan... sebagai penutup yang manis untuk 2016, hari ni 31 Dec saya join Palm Tree Run Bandar Permata Lunas. Rasa happy and proud sangat as a runner.

#selajus

[SHOPPING]

Pagi-pagi kita pi exercise. Petang-petang kita pi shopping la. Tapi sekali sekala saja... jalan-jalan cuci mata. Kira jarang sangat la keluar gi mall. Selalu kalau nak shopping apa-apa beli online jer. Senang, cepat dan mesra. Eh, mesra? Macam-macam daa...


Gi shopping ngan Vania la...

[TRAVEL]

Saya mengaku tahun ni saya kurang travel. Travel sebab join run event tu tak dikira hokeeh. Ni travel cuti-cuti makan angin. Family vacation pun kurang berbanding sebelumnya. Tapi saya okay saja sebab tahun ni saya pi holiday tempat-tempat best. Yang penting enjoy!


Krabi

[WRITING]

Saya masih menulis dan terus menulis. Puisi banyak gak la tulis tahun ni... semua simpan koleksi sendiri. Cerpen satu pun tak siap... semua half way. Novel... masih dok merangkak lagi. Tunggu novel Fyda & Diana siap dulu kot. Berangan nak join projek kompilasi tapi berangan jer lebih. Tak pa, hidup tanpa angan-angan ibarat tak tau apa yang kita nak. So teruskan berangan As! Cheh!

Okay-okay, serius balik.... tahun ni kira banyak habiskan masa kat dunia lain sehinggakan dunia penulisan dan pembacaan tertinggal di belakang. Jadi saya akan tekadkan azam dan mulakan tahun baru dengan menimba ilmu penulisan. Tunggu ya SM Zakir & Zaen Kasturi... saya nak jadi protege ni... fuhhh.... semangat...

Okay, cukup-cukup sudah serba sedikit recap saya untuk tahun 2016. Yang pasti semua memori tu akan terpahat di ingatan sampai bila-bila. Kalau lupa kita baca balik entri kat blog ni, sure ingat balik. Kan...kan... hmmm camtu la ko As!

Okay, Good Bye 2016. Welcome Rejoice 2017.

Adios!

Thursday, 22 December 2016

Kafe Roti Bakar Kulim Landmark

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hampa mai Kulim? Tak tau nak makan kat mana? Jom kita pi try menu kat Kafe Roti Bakar Kulim Landmark. Kafe ni sudah pastilah terletak di Kulim Landmark Mall. Kat bawah tu ja... dekat dengan Nasi Kandar Hussin.

[KAFE ROTI BAKAR KULIM LANDMARK]

Kafe ni mula beroperasi pada pukul 8am - 10pm dan dibuka setiap hari. Nak datang waktu breakfast, lunch, tea time, dinner atau supper semua boleh. Macam-macam menu ada...

Coffee Time!

Jom kita pi lepak-lepak kat sini sambil pekena Roti Bakar. Memandangkan weolls pi sini coffee time kan... so weolls nak try la roti bakar kat sini. Dengar cerita roti bakar dia sempoi gak. So weolls order set Banana Roti Bakar dan Roti Bakar Telur Omega.  Tak lupa juga Hazelnut Coffee yea. Memang terbaik!

Makan pula dengan BFF sambil berborak panjang... haha... sejam jadi dua jam...

Tambah pula bila tengok cawan yang digunakan tu... klasik sangat kan. Macam cawan dolu-dolu... teringat kampung halaman... Ah, tetiba!




 Dah kenyang, jom kita pi shopping groceries kat Giant.


Okay uolls, kalau mai Kulim jangan lupa cuba menu kat Kafe Roti Bakar Kulim Landmark tau.

Adios!