Tuesday, 8 January 2019

Recap Larian 2018

Teks: As Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.





Bila melihat rakan-rakan pelari sudah memulakan langkah pertama untuk tahun 2019, hati terasa bersemangat nak berlari. Tapi sebelum kita mencari event yang berkenan di hati, jom kita mengimbas kembali memori di tahun 2018. Tahun yang bergerak perlahan atas sebab-sebab tertentu, namun tetap meninggalkan 1001 cerita yang akan tetap terpahat di ingatan.

Kisah Turtle Runner yang suam-suam kuku dari awal tahun hingga penghujung 2018.



[JANUARI]
  1. Langkawi Fun Nite Run 2017/2018 10KM – 10th placing
  2. Gelugor Power Run 3 10KM – DNS
  3. Bagan Dalam Power Run 10KM – Finisher
  4. Enliven Junjong Waterfall Run 5KM – 2nd placing
[FEBRUARI]
  1. Kipidap Gen Y 2.0 Run & Ride 6KM – Finisher
[APRIL]
  1. Unity Run 2018 Seberang Jaya 5KM – Finisher
  2. Fit Malaysia Penang 5KM – Finisher
  3. Inov8 Bukit Merah Trail Run Series 1 15KM – 6th placing
  4. Tuba Trail Run Langkawi 15KM – 15th placing
[MEI]
  1. RISM Charity Run Petaling Jaya 5KM – Supporter
  2. Mother’s Day Run 10KM – Finisher
[JUN]
  1. BDB Extreme Challenge Jitra 8KM 10 Obstacle – 3rd placing
[JULAI]
  1. Province Wellesley Run 12KM – 8th placing
[OGOS]
  1. 1963 BIIB Team Challenge 1963KM – Finisher
  2. Bangkok Airways Phuket Half Marathon 10KM – Finisher
  3. Gua Kerbau Trail Run 12KM – 13th Placing
[SEPTEMBER]
  1. MDC Charity Run 10KM – 10th placing
[NOVEMBER]
  1. The Top Komtar Tower Run 2KM + stair to 68th Floor – Supporter
  2. Penang Bridge International Marathon 21KM – Finisher
[DISEMBER]
  1. Great Eastern Viper Challenge Cyberjaya 12KM + 18 Obstacle – Finisher
  2. PAAA 41st Annual Round The Island Relay 2018 72.63KM – DNF/Disqualified
  3. PolyRun @ PTSB Kulim 10KM – Finisher
  4. Hero Run Riverfront City 10KM – Finisher
Finisher - 19 events
DNS - 1 event
DNF/Disqualified - 1 event
Supporter - 2 events
Total - 23 events

Alhamdulillah, untuk segalanya yang berlaku di tahun 2018. Target larian untuk tahun 2019 masih berjalan seperti biasa. Apa yang sampai di hati, kita join. Kalau tak sampai kat hati, kita akan menyokong kawan-kawan yang join.




Apa pun untuk tahun ini, kita memberi laluan kepada beberapa projek penulisan. Ada tiga projek penulisan yang telah dipersetujui. Satunya telah pun dihantar kepada Editor dan seterusnya akan dihantar kepada pihak Grafik untuk design. Sasaran terbit adalah semasa Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur yang akan bersiaran pada 29 Mac - 7 April di PWTC. Dua lagi projek penulisan ialah kisah tentang pelari yang telah pun masuk proses rangka pembahagian bab. Sasaran terbit adalah pada tahun ini juga. InsyaAllah. Mohon doa restu kawan-kawan semua agar segala perancangan yang telah diatur dipermudahkan. Semoga segala impian akan terlaksana dengan izin-Nya. Amin.

Much💗,

Friday, 4 January 2019

Selamat Tahun Baharu 2019

Teks: As Samsudin
Foto: Carian Google

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Selamat Tahun Baharu 2019.

Sekejap saja kan masa berlalu. Ni dah masuk tahun baharu. Jadi setahun yang telah berlalu pastinya meninggalkan seribu satu pahit manis yang tidak mampu dibeli di mana-mana. Biar apa jua yang telah tercoret di tahun 2018, syukur pada Yang Esa. Semuanya telah tertulis biar suka atau duka.

Image result for happy new year 2019


Azam di tahun baharu?

Setiap kali tibanya tahun baharu mesti teringat pasal azam kan. Sebelum fikir azam baru, cuba fikir balik tentang azam di tahun 2018. Sudah tercapai ke? 

Partly achieved for me! Haha...

Jadi yang 'partly' lagi kita sambung di tahun ini.

Okay guys, Selamat Tahun Baharu. Tekadkan azam dan semangat, jauhkan dari orang-orang yang negatif. Semoga impian kita semua akan tercapai di tahun ini.

Much💗,

Thursday, 18 October 2018

Segmen Saya Nak Buku Free by Cuya

[Sumber: https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Klik banner utk join :)

As pilih buku Pen Merah Pen Biru & Mr Cupcakes ;)


Much💗,

Friday, 21 September 2018

My Running Shoes

Teks: As Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Ini jer running shoes yang saya ada. Kasut pertama yang saya beli brand Skechers... beli murah-murah saja. Dan selepas tu baru pandai beli running shoes yang sesuai dengan kaki. Ada brand New Balance, Brooks, Asics, dan juga Nike. Yang first beli sampailah yang terbaru, semuanya masih elok dan masih digunakan. Tapi seronok juga tengok kawan-kawan runner yang bila dah bosan pakai kasut tu, jual kat kawan-kawan dengan harga yang murah dan kemudian beli kasut baru. Teringin juga nak buat macam tu, tapi ada ke orang nak beli? Hahah~

Bukan apa, kasut running saya saiz UK4 atau UK4.5. Rasanya tak ramai yang sama saiz dengan saya. So susah sikit nak jual kot. So tak apalah, selagi masih elok kita pakai sajalah. Tukar-tukarkan...

Bukan kasut running saja, kasut untuk training pun ada. Tapi semuanya kita belasah macam tu saja. Semuanya pakai pi training, running, hiking, pi jalan-jalan pun kadang-kadang pakai sport shoes juga. Ada ceq kesah? Hehehe... Tapi kadang-kadang tu kalau join running event dan rasa nak speed sikit... nak try podium... kita pakai la running shoes yang sepatutnya. Haha, nampakkkk!!

Walau apa pun semuanya kita sayang tau, sebab masing-masing ada cerita yang tersendiri dan masing-masih dah banyak berjasa kat Turtle Runner ni.

Thank you lah kat Pelari Misteri yang kalau beli running shoes kat dia mesti beli satu set kat saya sekali. Matching gitu... Tapi kan B... rasanya dah lama kita tak beli kasut kan. Nak kasut baru boleh? Hehe... tak sabar tunggu tahun depan, boleh dapat kasut baru. Tettt. :D

Much💗,

Thursday, 20 September 2018

Giveaway : Let's Be Beautiful by Ana Suhana

[Sumber: http://www.anasuhana.com]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Giveaway : Let's Be Beautiful by Ana Suhana

Klik banner to join :)

Hadiah memang best. Jom la join ya...


Much💗,

Hiking Tokkun Hill Lagi

Teks: As Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hiking Tokkun Hill lagi. Kali ini kita pergi berdua saja dengan Selajus Runner Ilah in da house. Semuanya last minit plan. Dok bagitau Ilah kata bosan la asyik joging kat Stadium Keladi saja. Jom kita gi Tokkun. Nak?

Ilah pon apa lagi, "Jom...."

Maka terjadilah cerita kami berdua di Tokkun. Kali ni hike santai-santai saja sambil stop bergambar di sana sini. Kesian Ilah... penat dia... belum sempat nak tarik nafas, As dah sibuk ajak posing. Hehe...

Jangan serik ya #mokcikpadu. Nanti kita gi lagi.



Much💗,

Friday, 14 September 2018

Giveaway Zati Yang Pertama ! "Semangat Merdeka"

[Sumber: z3tty.blogspot.com]

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Cantik sungguh si bunga kejora,
Indah dihias di dalam pasu,
Jom ramai-ramai kibarkan bendera,
Sebagai lambang Sayangi Malaysiaku.


Much💗,