Thursday, 9 June 2022

Sesi Meet and Greet Antologi Jodoh Cinta

Teks: As Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.



ADA APA DENGAN CINTA?

๐Ÿ’š Sesi MEET & GREET Pengkarya Jodoh Cinta di PBAKL 2022 ๐Ÿงก

Temui kami,

Norezlin Sulaiman 
Che Mas 
As Samsudin 
Azlin Nordin 
Akhfa Jalal 
Noorwisma Shaari 
Nik Fatimah Nik Aznan 
Mfk Faizal Andra 

Jumaat, 10 Jun 2022
11 pagi - 12 tengah hari
Reruai No. 3164, Dewan Tun Razak 3, WTC Kuala Lumpur

Aktiviti menarik dan hadiah istimewa menanti anda!

๐Ÿ’˜ Kuiz Cinta Sejati
๐Ÿ’˜ Saya Dan Dia
๐Ÿ’˜ Ayat Power Chia Chia Chia 

Jangan lupa temujanji kita tau.

Jumpa anda di sana ๐Ÿ’

#bkhjodoh_cinta
#meetandgreetassamsudin 
#pbakl2022

Jumpa lagi.



Sesi Meet and Greet - As Samsudin

Teks: As Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Sesi Meet and Greet bersama As Samsudin, penulis Antologi Jodoh Cinta.

MasyaAllah, betapa besarnya nikmat yang Kauberi. Impian yang sekian lama tersemai akhirnya akan menjadi kenyataan. 

Memang pernah bermimpi untuk berada di meja penulis sempena Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur namun tak sangka ia bakal menjadi nyata.

Esok, 10 Jun 2022
11am - 12 pm
Reruai No. 3164, Dewan Tun Razak 3
@WTC Kuala Lumpur

Jumpa di sana ya.

Jumpa lagi.

PBAKL 2022 - Keterujaan Berganda

Teks: As Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Kenangan pbakl 2019

Dah terjah ke pesta buku?

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur sedang berlangsung bermula 03 Jun lalu dan akan berakhir pada 12 Jun 2022. Selama satu minggu ni, penuh cerita pesta buku di semua media sosial. Semuanya teruja berkongsi cerita.

Dua tahun kita menanti, sudah tentu semuanya tak mahu terlepas peluang untuk berkunjung ke pbakl pada tahun ini kan. 

Teruja, namun dalam masa yang sama cemburu melihat gelagat sahabat-sahabat yang telah berkunjung ke sana. Tak sabar menunggu giliran saya pula.

Esok. Ya, esok!

InsyaAllah, saya akan berada di WTC Kuala Lumpur untuk merasai sendiri kehangatan Pbakl 2022. Jumpa di sana ya.

Jumpa lagi.

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2022

Teks: As Samsudin
Foto: UniKH dan Facebook PBAKL

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Late post.

Boleh klik link di bawah ye.



Jumpa lagi.

Tuesday, 17 May 2022

Selamat Hari Guru 2022

Teks: As Samsudin
Foto: UniKH

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Guru Tunjang Sekolah Sejahtera.

Selamat Hari Guru buat semua guru yang banyak berkorban dalam mendidik saya.

Istimewa buat guru penulisan saya, Mak Sri Diah Shaharuddin, terima kasih kerana membuka peluang dan ruang untuk saya berkarya. Jasamu tetap dikenang. Semoga mak sentiasa dirahmati Allah swt.

Juga buat sahabat-sahabat yang bergelar guru dan para pengkarya UniKH yang banyak berkongsi ilmu, terima kasih atas budi dan bakti kalian. 

Tahniah! Teruskan berjuang dalam mendidik anak bangsa.

Kredit poster UniKH.

#selamathariguru2022

Jumpa lagi.

Monday, 11 April 2022

GIVE AWAY SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY

Teks: As Samsudin
Foto: syaznirahim.com

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Klik banner kalau nak join ya :)

Eh, bagusnya Syaz ni. Baru sahaja tamat Giveaway Blog SR Masuk Ting 1 dan sekarang ada giveaway baru pula. 

Terbaik lah Syaz, bertambah-tambah rezeki tu nanti.

So geng, jomlah kita support giveaway ni. Masih sempat lagi ni sebab tarikh akhir adalah pada 15 April 2022.

Yang penting kena follow semua syarat-syarat yang dinyatakan ya. 

Hadiah?

Semua yang join giveaway ni berpeluang untuk memenangi buku yang sangat best bertajuk Memoir Kampung Boy oleh Mitch beserta tanda tangan penulisnya sekali.

Blurb Memoir Kampung Boy - Ia mengisahkan tentang cerita kanak-kanak di zaman 1970 dan 1980-an di mana watak aku (Kenit) memaparkan aktiviti serta apa yang dialaminya ketika itu. Ketika zaman tiada gajet yang canggih, ‘aku’ dan rakan-rakannya bermain apa sahaja yang dapat menghiburkan hati mereka. Kisah ini bermula perpindahan dari Pekan, Pahang ke Johor Bahru (JB). Di JB, ‘aku’ mendapat sahabat karibnya bernama Rais dan Kajid yang memperkenalkan banyak permainan sewaktu zaman dulu, seperti main ‘gundu’, baling selipar, tarik upih pinang, permainan ‘cakar ayam’ dan sebagainya. Namun masa amat mencemburui persahabatan mereka.

Nak tahu lebih lanjut boleh klik pautan di bawah.

Kenali Mitch! 


Wah, As suka betul la. Menarik sangat buku ni kan. Kebetulan As pun belum ada lagi buku ni.

Good luck ya semua.

Jumpa lagi.

Thursday, 7 April 2022

Cabaran Menulis 30 Hari - Hari 11 - 15

Teks: As Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Cabaran Menulis 30 Hari (Januari)

Hari 11 - Kunci Misteri

Laila menapak perlahan-lahan ke dalam bilik usang itu. Matanya tertancap sebuah kotak yang cantik bersulamkan benang emas. Dia membuka kotak tersebut.

"Wah, cantiknya kunci ni. Ada ukiran nama."

Tiba-tiba kedengaran bunyi suara dari pintu utama. Laila cepat-cepat menyembunyikan kunci misteri itu ke dalam poket seluarnya.

Hari 12 - Lautan Dalam

"Kau ni Laila, kuat berangan ye. Kalau kail panjang sejengkal, jangan lautan hendak diduga. Tak kiralah lautan cangkat atau lautan dalam, kau memang tak layak pun." 

Hari 13 - Lelaki Tua

Mata Laila terpaku. Renungan tajam lelaki tua itu menikam terus ke lubuk hatinya.

"Siapa lelaki tua ni? Kenapa perasaan aku berdebar-debar melihatnya?" 

"Ehem!"

Hari 14 - Sebatang Lilin

Laila membuka matanya perlahan-lahan. Cahaya dari sebatang lilin menyilaukan pandangannya. Dia meraba-raba kakinya yang sakit.

"Darah."

Laila mengengsot perlahan-lahan ke muka pintu. Dengan kudrat yang ada, dia cuba membuka pintu tersebut.

Hari 15 - Sebuah Kerusi

Laila diikat pada sebuah kerusi. Mulutnya pula diikat dengan kain bandana, malah kedua-dua matanya juga diikat. Tindakannya yang cuba melarikan diri telah mengundang padah yang lebih teruk.

Dia menyandarkan badannya yang lesu. Sejak semalam dia belum menjamah walau setitik air.

***

Jumpa lagi.