Thursday, 31 December 2015

Terima Kasih 2015!

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Carian Google & RAMfc

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Inilah entri terakhir di tahun 2015.

Terima kasih 2015... di atas segala memori suka duka...tangis ketawa...bahagia derita...  Segalanya amat bererti buatku. Akan kusimpan semuanya di lipatan memori... menjadi kenangan terindah untuk tahun ini.

Melewati hujung-hujung waktu... hati kecilku tersentuh sesuatu. Kesedihan dan kesayuan mengocak ketenangan dan kebahagiaan... Tak apalah, hidup yang hanya dihiasi bunga-bunga yang berkembang mekar tanpa dicemari sang kumbang... tiada warna-warninya. Sedikit kesakitan membawa seribu kenikmatan.

Untuk segalanya yang berlaku di tahun ini...
Cuma satu kupinta...
Lebih baik tersalah ampun, daripada tersilap hukum!
[Sunan]


Terima kasih sekali lagi. Hidup perlu diteruskan... 2016 menanti dengan sejuta harapan... Bersama azam baru... semangat baru... namun tidak kutinggal sepi memori ini... akan kubawa bersama melewati hari-hari....

Buat semua yang mengenali diri,
Terima kasih kerana menjadi sebahagian daripada seribu memori...
yang terpahat di sanubari...
yang menghiasi diari 2015 ini...

Selamat Tinggal 2015,
Alhamdulillah... aku menanti tahun baru 2016 dengan senyuman :)

Adios!

Wednesday, 23 December 2015

Selamat Pengantin Baru Wawa & Hanif

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Selamat Pengantin Baru Wawa & Hanif...
 



Cantik sangat Wawa di hari persandingannya, sama padan dengan Hanif yang segak bergaya. Cewahhh.... puji melambung ni... Terima kasih yea sebab jemput kitaorang, walaupun dah lewat tapi kitaorang tetap sampai juga.

Terima kasih untuk door gift yang comel. Cup cake pun comel macam pengantin juga :)


Okay, Selamat Pengantin Baru... semoga kekal bahagia hingga ke Jannah.

Adios!

Tuesday, 22 December 2015

22.11.15 Penang Bridge International Marathon 2015

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

[22.11.2015]

Weehoo.... dah lama sebenarnya tak join APBIM ni... last year saya register tapi dua minggu sebelum larian tu saya kena knee pain... kononnya over jog... nak buat macam mana kan, dah tak ada rezeki. Dan, tahun ni pun sebenarnya saya memang dah decide tak nak join sebab tiba-tiba sahaja saya terfikir... "tengah lari tiba-tiba jambatan runtuh...ha cane??" Sebab tulah saya tak nak join tu.

Tapi dengan tiba-tiba juga saya terjoin... opss...bukan 'Ghost Runner' tau....pakai BIB tau... minggu depan dah nak lari, minggu ni baru saya sibuk cari BIB... terima kasih lah kat sis yang jual BIB kat saya tu... 

[APBIM 2015]


So macam biasa saya join 10km jer... tak boleh join lebih-lebih sebab matlamat saya just suka-suka dan nak kumpul medal jer. Tak ada nak target apa-apa... Masa yang diberi 1.5hours dan macam biasa juga rate saya 1.5hours.. gunakan sepenuhnya masa yang diberi. Hahah~

Larian untuk 10km bermula pada pukul 7am di hadapan Eastin Hotel dan berakhir di Queenzbay. So dalam pukul 8:30am dah habis lari.... settle!! Route kali ni kira okay juga la... sebab guna jambatan pertama. Kalau jambatan kedua tu macam tak best sikit.



Lepas habis lari tu macam biasa kita lepak-lepak dulu sambil minum air milo free... hehe... Kebetulan jumpa kawan saya, Lina pastu apa lagi, kita posing dulu la...




Okey, itu sahaja cerita yang nak dikongsi sempena APBIM kali ini. InsyaAllah panjang umur kita jumpa lagi pada APBIM 2016. 

Adios!

Saturday, 12 December 2015

Final TM Piala Malaysia 2015 - Selangor vs Kedah

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Facebook

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

FINAL TM PIALA MALAYSIA 2015
Selangor vs Kedah
12.12.15 Sabtu 9:00PM
Stadium Ahah Alam


Tahniah buat skuad Hijau Kuning sebab berjaya ke Final Piala Malaysia 2015!

Bak kata Ramon Marcote:

Kedah adalah pasukan bukan pilihan tetapi skuad hijaukuning dalam momentum terbaik untuk memburu kemenangan di FINAL.
Dengan pemain bebas dari kecederaan, Sabtu ini Kedah akan terus memberi aksi terbaik dari awal hinggalah ke wisel penamat.

Okay, tak mo cakap banyak dah. Jok kita saksikan!!

PULUN KEDAH PULUN!

Adios!

Friday, 11 December 2015

OLA BOLA Akan Datang 2016

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Carian Google

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

OLA BOLA
AKAN DATANG 2016


Sebuah filem yang ditunggu-tunggu oleh jutaan peminat bola sepak. Bila tengok trailer dia macam best jer... opss... memang best pun. Saya pun baru jer tahu pasal movie ni... thanks a lot to my dear fren sebab kasi tau saya... u know me well lah ><

Jom layan trailer ni dulu.


 Adios!

Thursday, 3 December 2015

Karnival Sukan Taman Seri Mahkota Kulim 2.0

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


[21.11.15]




Karnival Sukan anjuran JPP Jawatankuasa dan Perwakilan Penduduk Zon 7 dengan kerjasama KRT & JIRAN WANITA Taman Seri Mahkota telah berlangsung dengan jayanya. Setiap barisan AJK mengambil tugas masing-masing. Program yang bermula pada pukul 8:30am dipenuhi dengan anak-anak penduduk TSM yang masing-masing teruja untuk menyertai aktiviti yang disediakan.


Program bermula dengan aktiviti Merentas Desa. Alhamdulillah, aktiviti berjalan lancar walaupun panas terik menujah pandangan mata. Kanak-kanak yang datang berlari bagaikan tidak kenal erti kepanasan. Memang aktif sungguh kanak-kanak ni...




Kemudian program diteruskan dengan Program Pencegahan Kebakaran. Ini adalah aktiviti utama pada kali ini. Ceramah dan demo kebakaran oleh Jabatan Bomba dan Penyelamat Kulim. Terima kasih diucapkan di atas perkongsian info. Api memang real punya.






Selesai demo kebakaran, program diteruskan dengan acara penyampaian hadiah bagi pemenang aktiviti Merentas Desa. Happy kanak-kanak ni dapat hadiah dan piala. Walaupun nampak simple tapi bermakna buat mereka.






Program berakhir dengan sedikit jamuan ringan. AJK Jiran Wanita sambung meeting dulu untuk aktiviti seterusnya.


Adios!

Wednesday, 2 December 2015

Separuh Akhir 1 TM Piala Malaysia 2015

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Facebook

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Malam ni bola weyy!!


Okay, JDT telah tewas. Fokus seterusnya semestinyalah pada skuad Hijau Kuning. Perlawanan malam ini amat penting untuk Lang Merah. Kalau diimbas kembali aksi Suku Akhir, para pemain telah mempamerkan mutu permainan yang amat menarik dan kemas. Jadi harapan agar momentum ini akan berterusan untuk aksi pada malam ini.

Sedihnya, kelibat Baddrol Bakhtiar tidak akan kelihatan di atas padang pada malam ini kerana beliau telah digantung satu perlawanan gara-gara mendapat 2 kad kuning di peringkat kalah mati. Namun, semangatnya pasti telah dibawa oleh pemain-pemain lain ke atas padang. 

Jangan lupa, pemain paling berpengalaman Felda United, Indra Putra Mahyuddin juga turut digantung kerana 2 kad kuning. Christie Jayaseelan pula tidak dapat beraksi kerana kecederaan. So kita mengharapkan agar skuad Hijau Kuning dapat menggunakan peluang keemasan ini. 

Tumpuan sudah semestinyalah kepada calon Pemain Terbaik Bulan November, Mohd Syazwan Zainon. Harap-harap beliau mampu mempamerkan aksi-aksi cemerlang malam ini. Oh ya, jangan lupa kepada Chidi Edeh. Kontraknya telah pun dilanjutkan selama sebulan. Maksudnya, beliau akan terus mengamok pada malam ini dan juga Ahad nanti! Nantikan aksi-aksi menarik dan kejutan daripada beliau.

GO GO Skuad Hijau Kuning. Pastikan ada GOL di tempat lawan sebagai bekalan Separuh Akhir 2 di Stadium Darul Aman Ahad nanti.

Jangan lupa saksikan pertembungan menarik ini di TV9!

Adios!

Kejohanan Bolingku Bolingmu Jua 3.0

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

[14 November 2015]

[Kejohanan Bolingku Bolingmu Jua 3.0 Lepak-lepak Novelis & Novelholic 2015]


Yup, dah dua minggu berlalu namun kenangannya masih segar di ingatan. Kejohanan kali ke-3 ini diadakan di Arl Powerbowl Alamanda Putrajaya. Ni first time saya join event ni, biar jauh beribu batu tapi tetap sanggup terbang demi Kelab Alaf21 yang tersayang. Cewahh!!

Program anjuran Kelab Alaf21 yang bertemakan 'Hitam Putih' ini bukan hanya menyaksikan pertemuan Novelis dan Novelholic, bercanda dan beramah mesra sambil berboling bersama, malah lebih daripada itu ia adalah kejohanan berboling sambil beramal. Semua yang hadir berpeluang untuk menyumbang kepada seorang pesakit SLE iaitu Mariyam Bibi Binti Kassim Khan. Ya, semoga sumbangan kecil ini dapat membantu meringankan beban saudara kita ini. InsyaAllah.

Berbalik kepada cerita Boling kita, setiap kumpulan terdiri daripada 4 orang Novelholic bersama seorang Novelis. Kalau nak diikutkan team saya sekali dengan kak Aisya Sofea tapi memandangkan kak Aisya Sofea tak dapat hadir, jadi team saya dah pun dirombak sana sini dan hasilnya inilah dia...saya berboling bersama artis popular tahun 90an, Abang Shafie dari kumpulan Rio yang dulunya popular dengan lagu Layu Di Hujung Mekar. Lagu ni memang saya minat tau... cer dengar skit....


Selain A. Shafie, Kak Ogy, Fatah & Asyraf juga dalam team saya. Kira team ni tak ada Novelis la... tapi tak pe... yang penting enjoy. Tapi kalau nak diikutkan la... team saya ni team yang paling pendiam dan pemalu. Semua pun malu-malu kucing, tak de nak riuh-rendah cam team lain. Hehe...


Habis berboling, acara penyampaian hadiah pula. Team saya dapat no 9 jer... ok la tu... bukan nak berlawan sangat pun. Just nak 'Meet & Greet' jer kan... tapi ok la... ada juga medal dan cenderahati untuk kenangan.


Yang paling penting dapat jumpa Novelis kesayangan dan dapat beramah-mesra dengan Novelholic yang lain. Ada yang dah lama kenal tak kurang juga ada yang tak pernah jumpa sebelum ni. Namun masing-masing sporting dan friendly.





Lepas habis jer program saya terus bergegas ke KLIA2 fly ke Penang. Bye semua, kita jumpa lagi di Kejohanan Bolingku Bolingmu Jua 4.0. InsyaAllah :)

Adios!

Tuesday, 1 December 2015

Fuze Restaurant Everly Hotel Putrajaya

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Okay, I am back. Masih berlegar-legar di Putrajaya. Hari ni nak cerita sikit tentang Fuze Restaurant yang terletak di Everly Hotel Putrajaya. Masa check in hari tu sekali dengan breakfast, jadi terdamparlah kat Fuze ni.

Dekorasinya amatlah menarik, memang high class sangat. Saya suka!! Pemilihan warna yang garang menampakkan gaya elegan, gaya mewah dan membawa mood lapar.
Hahah~ Tak caya? Jom tengok ni...






Oleh sebab saya breakfast jer kat sini, makanya makanan buffet saja yer. Tapi kalau nak diikutkan, menu yang ada kat Fuze Restaurant ni memang best. Macam-macam menu ada. Kalau nak tahu sedap ke tidak kena datang makan kat sini.

Okay, jumpa lagi entri seterusnya.

Adios!