Tuesday, 22 December 2015

22.11.15 Penang Bridge International Marathon 2015

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

[22.11.2015]

Weehoo.... dah lama sebenarnya tak join APBIM ni... last year saya register tapi dua minggu sebelum larian tu saya kena knee pain... kononnya over jog... nak buat macam mana kan, dah tak ada rezeki. Dan, tahun ni pun sebenarnya saya memang dah decide tak nak join sebab tiba-tiba sahaja saya terfikir... "tengah lari tiba-tiba jambatan runtuh...ha cane??" Sebab tulah saya tak nak join tu.

Tapi dengan tiba-tiba juga saya terjoin... opss...bukan 'Ghost Runner' tau....pakai BIB tau... minggu depan dah nak lari, minggu ni baru saya sibuk cari BIB... terima kasih lah kat sis yang jual BIB kat saya tu... 

[APBIM 2015]


So macam biasa saya join 10km jer... tak boleh join lebih-lebih sebab matlamat saya just suka-suka dan nak kumpul medal jer. Tak ada nak target apa-apa... Masa yang diberi 1.5hours dan macam biasa juga rate saya 1.5hours.. gunakan sepenuhnya masa yang diberi. Hahah~

Larian untuk 10km bermula pada pukul 7am di hadapan Eastin Hotel dan berakhir di Queenzbay. So dalam pukul 8:30am dah habis lari.... settle!! Route kali ni kira okay juga la... sebab guna jambatan pertama. Kalau jambatan kedua tu macam tak best sikit.



Lepas habis lari tu macam biasa kita lepak-lepak dulu sambil minum air milo free... hehe... Kebetulan jumpa kawan saya, Lina pastu apa lagi, kita posing dulu la...




Okey, itu sahaja cerita yang nak dikongsi sempena APBIM kali ini. InsyaAllah panjang umur kita jumpa lagi pada APBIM 2016. 

Adios!

1 comment:

  1. aktif..seronok kan bila bergaul gini dapat lepaskan stress...

    ReplyDelete