Tuesday, 3 October 2017

Hello Oktober!

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Carian Google

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hello Oktober!

Bukan main nak berhai-hai kat Oktober kan. Bukan apa, bila masuknya bulan Oktober maknanya sudah hampir sampai masa untuk menghabiskan saki-baki cuti yang ada. Tiga bulan terakhir ni kira kena buat plan cuti cantik-cantik send kat boss lha. Kena plan elok-elok agar Boss dapat approve dengan segala senang hatinya. Ahah! Tak pernahnya dengan senang hati. Tu ayat nak menyedapkan hati sendiri jaa. Ekekeke...

So sebelum kita peningkan kepala nak buat Leave Plan... jom kita jalan-jalan cari makan. Lately ni asyik nak makan itu ini saja. Makan, makan dan makan tapi tak besar-besar gak pun. Tett...

#makanmausedap

Itu hashtag saya. Makan kat mana pun tak pa, janji sedap dan menepati citarasa. Sape nak join, jommm. Makan ramai-ramai, bayar sendiri-sendiri hokeeh! Haha.. Okay, kita tengok gambar food jaa lha kot. Boleh gak cuci-cuci mata kan. Semua ni sebahagian daripada menu saya sepanjang minggu lepas. Sebahagian maksudnya ada lagi la kan... hahah~

Nasi Beriani Sri Ananda Bahwan

Nasi Lemak Pandan wt Ayam Goreng dan Sambal Udang + Coconut Shake
Laksa Campur + ABC Special dan Tea O Ais Limau

Peknga wt Sambal Bilis dan Sambal Sardin
Apple 

Roti Bakar Telur Goyang wt Sosej dan Kacang Panggang
Cendol Jeti Lumut
Coconut wt Ice Cream


Adios!

No comments:

Post a Comment