Thursday, 22 February 2018

D' Rauna Gallery - It's A Home Mini Library

Teks : As Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


D'Rauna Gallery
~it's a home mini library~

Sudah lama mini library tidak beroperasi. Ya... hampir dua tahun lamanya, kosong dan terbiar sepi. Tapi kini perasaan nak meriahkan balik semakin berkobar-kobar. Sudah pasti tujuan utamanya di samping untuk masyarakat setempat, ianya adalah untuk kepuasan diri sendiri. 

Saya dan buku tidak dapat dipisahkan?

Ya, tapi itu dulu. Sekarang ni sudah terpisah jauh, banyak cabaran dan dugaan yang memisahkan kami. Namun walau apa jua, semangat untuk kembali bersatu masih ada. Dan harapan moga hasrat ini akan terlaksana. Sedikit masa lagi...

Sempena semangat baru ni, terfikir juga nak tukar nama. D' Rauna Gallery seakan tidak releven kerana tidak menonjolkan imej buku. Dulu letak nama tu sebab nak buat galeri untuk pelbagai koleksi. Galeri D' Rauna kekdahnya. Tapi kini nak fokus untuk library saja. So kita tukarlah erk.

Nama apa yang sesuai ya?

Kalau uolls ada cadangan, dialu-alukan :)

Okay, sampai sini dulu. Jumpa lagi next entri.

Much💗,

10 comments:

  1. Replies
    1. Thanks Mil.. nak guna perkataan buku...senang nty klu org tengok nama tu dpa faham kat situ ada buku...hihi...

      Delete
  2. Banyaknyaaaaaaa buku!! Bestnyaaaaaa! Nak bagi nama apa pun tak tahu gak ni. Hee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni pon dah lama tak beli buku sebenarnya... tapi lepas ni nak start shopping balik...
      Dah dapat nama... nty kita war2kan erk...Anyway, thanks yea...

      Delete
  3. D'Rauna Library or Mini Library D'Rauna

    seronoknya.. dekat mana ye rumah awak.. Kotlah dekat, boleh saya berkunjung.. Sukanya tengok koleksi buku awak..

    ReplyDelete
  4. seronoknya ada mini library

    ReplyDelete