Friday, 13 July 2018

Setiap Larian Ada Ceritanya

Teks: As Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

[Setiap Larian Ada Ceritanya]

Inilah koleksi medal dan trofi sepanjang saya menyertai larian secara aktif dan berterusan. Setiap larian, setiap medal, setiap trofi ada cerita suka dukanya yang tersendiri. Ada yang cantik sangat designnya... sampaikan termimpi-mimpi. Kalut register sebab nak medal untuk buat koleksi. Ada yang simple sangat macam medal kat sekolah-sekolah... tapi tetap mampu membuatkan saya tersenyum happy. Ada yang join Fun Run saja then tak disediakan medal untuk Fun Run... so kita amik medal orang tu... Haha...

Kalau nak diimbas kembali cerita di sebalik larian... ada yang bersemangat lari dari starting line sampailah finishing line. Ada yang lari 2KM pertama jaa, pastu jalan sampai habis. Ada yang sat lari sat jalan sat lari balik. Dan tak kurang juga yang sepanjang jalan jenuh berzikir... sebab trek nak membunoh.. Haha...

Namun, biar apa jua...Manisnya dikenang, pahitnya dilupa jangan. Ewahhh...




#2018

So untuk tahun ni, kalau boleh nak join event yang tak pernah join lagi. Tapi tak adalah nak pi join event jauh-jauh. Niat di hati memang teringin nak pi jauh-jauh... but unfortunately, permission not granted. So faham-faham sendirilah. Sebab tu until now dah Julai kan, tapi hanya beberapa event saja yang saya join. Tapi tak apa, macam mana pun yang penting kita happy dan enjoy dengan kehidupan kita. Mungkin dah sampai masa untuk kita fokus kat benda lain pula.


Ohya, runner-runner kat luar sana mesti banyak lagi koleksi medal dan trofi korang kan. Mesti lagi unik dan lain dari yang lain. Tambah-tambah lagi koleksi medal untuk Rider, Ironman, Powerman... dan yang seangkatan dengannya. Teringin gak nak ride... join ironman bagai... tapi mampukah aku??

Haha...

Okaylah, medal dan trofi ni semua kita simpan baik-baik. Nanti kalau ada rezeki lebih kita beli Detolf Glass cabinet kat Ikea. Susun cantik-cantik kat dalam tu, tak lha berhabuk sangat. Kan... haha... nak Ikea jugak....Tett...

Okaylah, jumpa lagi di lain masa.

MuchπŸ’—,

4 comments: