Friday, 18 March 2016

30.01.16 Kedah Run Challenge

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

[30.01.2016]

Event pertama di tahun 2016. Kira nak panas enjin la ni. Actually event ni sepatutnya buat masa Disember tahun lepas tapi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, postpone sampailah ke tarikh ni. Tak apalah, janji jadi gak. Walaupun banyak gosip panas tentang event ni tapi lupakan sajalah.

[KEDAH RUN CHALLENGE]


RUN TO THE TOP
RIDE TO THE END

Kedah Run Challenge start dari Menara Alor Setar. Macam biasa saya join run saja. Ride tu tak kot sebab tak dak beskal. Kali ini kita run 5KM + 500 Step Staircase. Run 5KM saja... kacang saja tu... tapi nak pi climb up to Menara Alor Setar tu... boleh tahan tercabut kepala lutut tu!! Tak caya...? Hampa try la....

Kalau saja-saja nak pi panjat tangga naik Menara Alor Setar memang tak la. Tu cari penyakit namanya. So bila join event ni baru la merasa pengalaman naik ke atas guna tangga. Memang tak cukup stamina you... berenti banyak kali ambil nafas... siap ambil angin kat luar lagi... pastu sambung panjat tagga balik. Haha...

Tapi akhirnya sampai juga. Sesampai ja kat atas terus hilang segala penat. Hamboihh... saja nak main-main la tu. Tadi rasa macam nak pengsan dah. Ni dah sampai atas boleh elok saja. Mungkin sebab angin kuat kat atas tu, sebab tu cepat ja recover.

Anyway, memang enjoy la...

\


 



Okay, tu event Januari. Nanti kami update event Februari pula. Stay tune!

Adios!

No comments:

Post a Comment