Saturday 7 May 2016

Santai Petang Di Taman Tasik Serdang

Teks: Masitah Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Santai petang bersama keluarga di Dataran Taman Tasik Serdang Kedah yang terletak betul-betul di Pekan Serdang, sebelah Masjid Serdang yang lama. Petang-petang bersantai kat sini sebenarnya best juga. Ramai juga yang datang malah tak kurang juga ada dua pasang pengantin sedang bergambar kat situ. View kat sini memang cantik, berlatarbelakangkan tasik Serdang. memang sesuai sangat la kalau pasangan pengantin baru nak bergambar kenangan.


We all mai sini just lepak-lepak sambil main roller blade. Walaupun simennya kurang baik untuk bermain roller blade tapi boleh la... kena lebih hati-hati la jangan sampai jatuh. Tapi jatuh juga, luka juga lutut tu. Hehe... Dan yang selebihnya ambil gambar sekeping dua ;) 


Kawasan ni juga sesuai untuk berjoging. Nanti suatu hari nak mai berjoging kat sini lah. Kena mai pagi-pagi baru tak panas sebab pokok kat sini tak cukup rendang. Mungkin pokok baru tanam. Tapi apa-apa pun sebagai penduduk Serdang saya amat berterima kasih kepada pihak yang berkenaan sebab adakan kawasan rekreasi yang amat selesa ini.

So kawan-kawan yang tinggal di kawasan Serdang dan kawasan sekitar boleh lah bersantai petang di Taman Tasik Serdang. Nak berkelah pun macam menarik juga cuma pastikan kebersihan tempat ni dijaga.

Adios!

4 comments:

  1. Haii.. salam perkenalan.. blogwalking here.. jom sama2x add/follow blog. Tq so much. :D
    http://blogleopluto.blogspot.my/

    ReplyDelete