Thursday 17 June 2021

BKH Legasi Abah - Semakan Galei PDF

Teks: As Samsudin
Foto: Koleksi Peribadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Siapa yang dah tak sabar nak baca buku Lelaki Anugerah Terindah?

Kalau nak tahu, buku Antologi Legasi Abah dalam proses semakan galei pdf. Alhamdulillah, semua tim telah pun mendapat galei masing-masing. Semakan perlu dibuat sebaiknya agar buku yang dicetak zero kesilapan. Jika ada sebarang kesilapan bolehlah dibuat pembetulan sebelum proses cetakan bermula. 

Nak semak apa ya?

Setiap penulis kena semak karya masing-masing. Pastikan nama penulis, nama abah, nama watak, latar tempat dan sebagainya adalah betul dan tepat. Fakta kena betul ya termasuklah juga tarikh setiap peristiwa (jika ada). Ejaan sudah pastilah kena betul. Baca perlahan-lahan dan buka mata luas-luas ya. :))

Sebenarnya, bila dapat saja galei tu memang saya tak tunggu lama. Terus download masa tu juga. Memang perasaan teruja tu tak terucap dengan kata-kata. Tak sabar nak tengok wajah buku sendiri. 

Bila skrol saja mukasurat pertama, kedua, ketiga, keempat, kelima... senyuman semakin mekar di bibir. Hati berbunga-bunga melihat buku LA (8) bertemakan warna merah. Dah dapat bayangkan betapa berserinya nanti helaian demi helaian buku Lelaki Anugerah Terindah ini.

Mata terus fokus ke halaman isi kandungan. Ting! Mata terhenti pada karya Puan Sri Diah Shaharuddin. Karya pertama dalam buku ini. Mana karya saya? Tudia, karya yang ke-14. Ya Allah, perasaan tu dah mula bercampur-baur. Karya saya ada di dalam satu buku bersama karya Puan Sri Diah. Kau rasa? Bangga tak terkata kan... Siapa tak kenal Sri Diah kan! Ini sememangnya pengalaman yang sangat berharga buat saya. Peluang yang tak semua penulis dapat kan! 


Sambil kesat air mata, tangan terus skrol laju-laju ke mukasurat 89. MasyaAllah, cantiknya! Gembira tak terkata melihat karya sendiri, ada nama sendiri, wajah saya dan ayah bersatu di halaman pertama karya saya. 


Sumpah sebak gila!!

Ayah...
Tengok ni, wajah dan cerita ayah ada dalam buku!
Mesti ayah bangga dan tak percaya kan!

Terima kasih Mak Sri... Syukur Ya Allah...

Pra tempahan masih dibuka ya. Tempah sekarang!Nota:
PKP bersambung-sambung, doakan proses cetakan buku Antologi Legasi Abah dipermudahkan ya. Terima kasih :)

Jumpa lagi.

No comments:

Post a Comment